Geelong: Customs Plaza

I had noticed the lights in Customs Plaza when arriving into the city at night, and the next day still found it a striking space.  I can’t quite describe it, but it felt like the prefect proportion of space (not too big, not to small), a corner park but not entirely with buildings on the edge, and nicely activated on all sides with opportunities for both noise and quiet.  I just got a strange sense “it worked”.

It was funny to hear that the original design had some great grass mounding (which I love) but turns out it was removed and replaced with the flat turf it is today, just because it was easier to maintain and mow.   That is a bit of a shame that some innovation can be approved and built and not stay.  This was the original  design – http://aila.org.au/AWARDS/awards-2002/awards/excellence/geelong/tcl-project/tcl-geelong.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s