Singapore: School of the Arts Building

I had passed this striking School of the Arts building and to me it instantly felt like a tree.  The brown base and cavernous gaps felt like the gaps often found in fig trees, and the greenery in upper levels seemed much like a tree canopy.  Nice architectural metaphor I thought,…though on more research I turn out to be completely wrong about it –

via e- architect- http://www.e-architect.co.uk/singapore/school_arts_singapore.htm

The primary design strategy for this inner city school creates two visually connected horizontal strata, a space for public communication below, and a space for safe, controlled interaction above. This strategy solves the twin objectives of porosity and communication with the public and wider arts community on the one hand, and a secure and safe learning environment on the other. The two parts were called the Backdrop and the Blank Canvas.

Well, I still think it looks like a tree.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s